tiistai 14. helmikuuta 2012

Team Lumia - Team iPhone

Älypuhelimien ihmeellinen maailma.. Uskomatonta että kahdesta purkista joihin puhutaan ja joita yhdistää lanka, on kehittyny palikka joka käy sun puolesta töissä, tekee sun puolesta ruokaa ja laihduttaa sun puolesta. Alkuperäinen tarkotus oli puhuminen ja tekstaaminen. Uusi ikuisuus kysymys iPhone vs. Nokia Lumia on verrattavissa vanhaan ja kamppailevaan ikuisuuskysymykseen lukio vs. amis.  
                                                   apple
                                            iPHONEiPhonen käyttäjälle tärkeää saattaa olla nimeomaan apple merkkinä. 
Apple ilmiö on levinnyt ympäri maailmaa enkä oikeastaan ymmärrä miksi. Merkki siinä missä muutkin, hajoaa yhtälailla ja erilainen käyttöjärjestelmä nyt on joka merkillä. 
Suurin osa iPhonen hankkijoista muuttuu (tai on jo valmiiksi) esimieheni sanoja lainaten "lifestyle" tyyppi. Tyypillisiä lifestyle henkilön merkkejä ovat mm.

- Tilanne tai paikka mikä hyvänsä, puhelin aina näkyvillä.
 Esim. pöydällä kahvilassa, koulussa, töissä vittu paskallakin. IHAN kaikkialla.

- Aina kun mahdollista, sanaa iPhone on käytettävä. 
Esim. "Oota katon nopee mun iPhonesta" tai "Missä mun iPhone on?"

- Vieraan henkilönkin kanssa keskustelun avaaja on usein iPhone.
"Hei! Mullakin on iPhone, mitäs sulla tossa......." tai "Mulla on muuten aika makee tällänen sovellus iPhonessa jossa ........"

- Kaikki muut puhelimet on paskoja käpyjä. iPhone taas on portti kaikkeen yliluonnolliseen ja tuntemattomaan

Lifestyle tyypiksi saattaa muuttua huomaamattaan vahingossa, mutta eihän siinä mitään pahaa ole !
Useat jotka vertailevat iPhonea Lumiaan tai muihin puhelimiin ajattelee
 " No tämä on sentään iPhone! Pakkohan tämän on olla loistava "
Ja näin lifestyle henkilöiden työ on tehty. Piilomanipulointia ja aivopesua.VS
Nokia
LUMIANokia on tylsä, tavallinen, yleinen ja totuttu merkki eikä uutuudet tunnu hätkäyttävän erikoisemmin. Useilla Nokian nykyasiakkailla on periaate, ihan sama mikä puhelin, nokialla nyt on hyviä peruspuhelimia joilla soittelu sujuu ainakin. Siihenhän sen täytyy pystyäkkin.
Nokian laatu on huonontunut vuosi vuodelta. Käyttö monimutkaistuu uusien sovellusten myötä, kestävyys heikkenee ja sisäiset viat yleistyy. Mutta niin muissakin puhelin merkeissä. Fakta. Monet ovat menettäneet uskonsa Nokian uusiin puhelimiin. Jos niitä enää puhelimiksi voi sanoa. Sanon mielummin taskurobotti, jossa on mukana puhelin toiminto.

Nokia Lumia on ollut pitkästä aikaa Nokian ns "mullistava" luomus. Kysymyksiä ja kiinnostusta herättävä mysteerinen puhelin josta ei paljon tiedetä, tuntuu jotenkin salaperäisen coolilta. 
Lumian omistajat usein ajattelee että Lumia on parempi ja coolimpi kun iPhone mutta haluavat säilyttää sen omana salaisuutenaan, paitsi väittelyn tullen. 
Lumiassa on sovelluksia ja käyttösysteemejä joita iPhone ei omaa, jotka voi väittelyn tullen vetää ässänä hihasta. 
Mutta Lumian omistajat vaikuttavat usein "liian tyyneiltä" ehkä ylimielisen tyyneiltä tai smootheilta.
Lumian omistajasta saattaa tulla puhelimensa kaltainen, samoin kuin iPhonekin omistajalleen tekee.Poikkeuksia tietysti on paljon eikä tekstin tarkoituksena ollut vittuilla iPhonen tai Lumian omistajille ! Itsekkin olen onnellinen tälläisen puhelimen omistaja.......... sorruin vaikka lupasin etten ikinä alennu älypuhelimiin. 

Mihin tämä "puhelin" kulttuuri on menossa?! pelottavaa. Helvetti puhelimen tarkotus on PUHUA JA TEKSTATA. Mielestäni puhelimella leijumisessa ei ole mitään ideaa, eikä itseäni ainakaan hetkauta mikä puhelin kelläkin on.
Seuraavan vuosikymmenen puhelimet varmaan näyttääkin jo tältä :Kumpaan tiimiin kuulut?


ite kuulun ehdottomasti Lumia tiimiin......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti